Foto: Troels Jørgensen |
Næsten alle påsketog kører til tiden, fortæller DSB og glæder sig over en tiltrængt succesoplevelse. Lad os håbe, det stadig kører for DSB når passagererne skal hjem igen.
Jeg var med kæresten og ungerne med et forsinket tog i fredags. Et forankørende godstog havde lidt motorvrøvl og futtede ikke helt så hurtigt fremad som planlagt. Det betød, at vi fik problemer med at nå vores forbindelsestog i Fredericia. Men togføreren tog sin mobil og charmerede sine kolleger til lige at vente på os et kvarter. Ellers havde vi stået og glanet på perronen en times tid.
Men andre DSB passagerer er blevet mere alvorligt forsinkede i påsketrafikken. Franella skulle til Samsø i mandags, og steg på morgentoget fra Hovedbanegården til Kalundborg. Det blev ti minutter forsinket, og da hun nåede frem var færgen afsejlet. Franella og cirka 30 andre medpassagerer kunne så vente hele dagen på havnen i et røvkedeligt venteværelse med betalingstoilet. Samsøfærgen sejler kun tre gange i døgnet.
Franellas far og jeg synes det er synd for tøsen, at hun fik så nederen en start på sin påske, så vi har prøvet at finde ud af, hvorfor færgen ikke kunne vente på sine togpassagerer. Det er dog tidligere sket at man har ventet med at kaste trosserne, indtil DSB havde snøvlet sig til Kalundborg.
Terminalchefen for Samsøfærgen hedder Kaj Kvist Nielsen, og han har svaret på en klage-mail, sendt via dsb.dk.
Først forklarer han, at færgen ikke var vidende om at toget var forsinket. Normal procedure er, at kommandoposten i Kalundborg giver besked, men det skete af en eller anden grund ikke. Så det nyttede ikke noget at DSB sendte de forsinkede passagerer hurtigt med taxa fra stationen til færgelejet… – Jeg undrer mig så over, at det i Jyllandstoget var togføreren herself der trak i trådene for at få toget videre vestpå til at vente, men proceduren er tilsyneladende noget mere topstyret når det er Samsøtrafikken der skal bie lidt.
Men Kaj giver miseren en ekstra vinkel: Borgmesteren på Samsø ringede ham op cirka 15 minutter over ni, fordi en skolefritidsordning fra Holbæk også var i tidnød og skulle nå færgen. Kaj gav borgmesteren telefonnummeret til færgen, men der blev ikke ringet.
Iøvrigt fastholder han, at det er DSB der er forsinket, og at der iøvrigt var så mange biler og folk på færgen, at det var svært at se at der manglede nogen. Og så tilføjer chefen, at han mandag morgen var i den anden del af landet… – Som om det skulle betyde noget! Nu til dags kan man jo meddele sig jorden rundt via en helt almindelig mobiltelefon. De gamle råbehorn af messing og maritime signalflag er faktisk kun til pynt.
Det er en selvsagt dårlig søforklaring, terminalchefen er kommet med. Men nu fører sporet jo videre til borgmesteren på Samsø. Vi forfølger sagen, for vi har ikke fundet ud af, hvorfor færgen sejlede uden sine DSB passagerer. Vi vil stadig gerne have en forklaring der holder vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar