fredag den 15. april 2011

Royaler

Foto: Steen Brogaard

Nogle er mere lige end andre. De kan for eksempel være konge-lige. 

Og kongelige er så meget foran, at de ikke har noget efternavn. Det kunne man igen-igen konstatere i går ved barnedåben af kronprinseparrets tvillinger, som smurt i blåt blod kom til verden for lidt over tre måneder siden.

Begivenheden bliver fra officiel side benævnt Dåben af Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessens tvillinger. Men hvorfor ikke bare kalde seancen Royal Flush?

Drengen blev opkaldt efter van Gogh, og flasher da også på Kongehusets foto sit markante øre. Pigen menes at være opkaldt efter den i bananskørt dansende Baker.

To babyer, otte fornavne: Vincent Frederik Minik Alexander og Josephine Sophia Ivalo Mathilda. Skulle de engang få brug for et borgerligt efternavn, ligger det gode, grønlandske Frederiksen lige for.

De skal have held og lykke med luksuslivet. Jeg er royalist og synes det er fint at familien på Amalienborg i ny og næ foranlediger at der kommer flag på busserne og sætter fut i ugebladene. Danmark har været kongerige i over tusind år, og det skal da bare fortsætte. 

Min kæreste er kun skabsroyalist. Hun kvier sig ved de stigende udgifter til monarkiet. Men herregud, de par ekstra kroner…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar