fredag den 13. februar 2009

Depart


Foto: Unnawut Leepaisalsuwanna, Thailand

Sammen med min gode ven Torben Wilken er jeg af og til til møde i Udlændingeservice, hvor direktør Henrik Grunnet og hans ledende medarbejdere fortæller nyt og svarer på spørgsmål fra os der har sæde i Brugerpanelet.

I tirsdags blev Integrationsministeriets Departement for Kontrol og Analyse nævnt flere gange under kaffen og de kalorietunge romkugler.

I Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse er vi særligt aktive omkring EU-retten til familiesammenføring. Direktivet giver en langt lettere adgang til at leve og bo sammen med sin udenlandske ægtefælle i Danmark, end de nationale regler. Det skyldes primært at direktivet endnu ikke er implementeret i lovgivningen, selv om det var regeringen selv der sad med formandsskabet i EU da det begyndte at tage form for snart mange år siden.

Men der er trods alt sager, der bliver behandlet efter det som den danske regering kalder EU-retten. For danske statsborgere er det ikke EU-direktivet, men en speciel dansk udlægning som skal give færre familiesammenføringer end selve Direktivet ellers ville give. I andet halvår af 2008 er der efter Udlændingeservice’ egne oplysninger indgivet 405 anmodninger. Der er til dato behandlet 155 stk, hvoraf kun fem har givet afslag til den udenlandske ægtefælle. Det er ikke mange.

Det er tilsyneladende alligevel et problem. Alle positive afgørelser i Udlændingeservice bliver kontrolleret i førnævnte ministerielle kontrol- og analyseenhed. Jeg har en klar fornemmelse af, at man igen og igen gennemtygger hver enkelt sag, for at se om der monstro ikke skulle være bare et enkelt lille opholdskort der kan trækkes tilbage.

Man vil nemlig for alt i verden begrænse antallet af familiesammenføringer mest muligt. Det er selvfølgelig ikke det man siger i Bruxelles, når statsministeren og Birthe Rønn Hornbech plæderer for en ændring af EUs opholdsdirektiv. Her hedder det sig kun, at man vil undgå illegal indvandring.

Men alle ved, at det for Anders Fogh Rasmussen & Birthe Rønn Hornbech handler om at bevare regeringssamarbejdet med Pia Kjærsgaard. Ergo skal antallet af udlændinge ved familiesammenføring på dansk jord ned, ned, ned.

Man kunne i ministeriet lige så godt være ærlig og forkorte kontrolorganets lange navn til Departementet For Depart.

Men så ville regeringen straks få et rungende nej hos EU Kommissionen til ønsket om ændringer af Opholdsdirektivet. Vores borgerrettigheder står selvfølgelig langt over det evindelige ævl og fedteri mellem Dansk Folkeparti og regeringspartierne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar