mandag den 19. februar 2007

En dråbe i havet

Foto: ‘algiamil’, Italien


Herning bibliotek har indkøbt En sømands dagbog til udlån. Tusind tak for det. Tænk sig – et sted i Danmark står den bog jeg har begået på en reol og venter på en interesseret låner. Det er selvfølgelig kun en dråbe i havet, men alligevel en slags udødelighed :-)

Det er ikke fordi En sømands dagbog er dårlig, at kun et enkelt eksemplar er til offentligt udlån. Dem der har læst den er glade, ja ligefrem begejstrede. Men det er nærmest umuligt at bryde igennem hos biblioteker og boghandlere, når man som jeg er et ubeskrevet blad.

Der var en heftig debat for nogle år siden, hvor boghandlernes monopol blev brudt af supermarkederne. Boghandlerne frygtede at deres ekspertice og det brede bogudvalg gik fløjten, og der kun kom bestsellere i indkøbskurvene. Men det argument har tydeligt vist sig ikke at holde vand:

Jeg har fundet ud af, at et forlag med en bestseller simpelthen lejer boghandlernes udstillingsvinduer. Så når der fx står et hav af Vi, de druknede i et butiksvindue, så er det ikke fordi Carsten Jensen er enestående. Men fordi boghandleren får penge for at gemme alle de andre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar