torsdag den 24. maj 2012

Pfffffff

Foto: Scott Leazenby, USA

Det kan visualiseres på mange måder. På Flickr finder man hist og her fotografer som på et glat blåt underlag har skrevet Facebook i lange baner, lige til at sniffe. Så kan afhængigheden af det globale, såkaldt sociale netværk vist ikke udtrykkes tydeligere.

Men man kan også tænke i narkotiske baner, når det handler om prisen på Facebook. I bund og grund er det ikke noget værd. Det er fremstillet syntetisk for små penge, men enhver pusher ved at det kan sælges for en meget høj pris.

Ligesom med kokain udgør produktionsomkostningerne under en promille af udsalgsprisen. Det er årsagen til den afsindigt store avance til bagmændene.

Facebook gået på børsen med så mange aktier, at den samlede værdi svarer til at hvert eneste menneske på jordkloden hostede op med knap hundrede kroner. Så eksorbitant mange penge er firmaet selvfølgelig ikke værd.

Investorerne må jo tro, at Facebook har et produkt, som ingen kan leve uden. Men dér tager de fejl. FB er faktisk uden substans. Man kan sagtens lide ting og have venner, uden at inkludere den 28 årlige mangemilliardær Mark Zuckerberg. Illustratoren bag denne blogs foto har for eksempel ikke en Facebook profil. Hans firma kører fint uden at kunderne bliver bedt om at connect’e og like’e.

Og hvorfor skal det forresten være nødvendigt at logge ind, hver gang man vil på Facebook? Når jeg tænker på, hvad folk kan finde på at poste derinde, svarer det jo til at man var tvunget til at køre sit sygesikringsbevis gennem en kortlæser hver gang man skulle ind på et offentligt toilet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar