mandag den 17. november 2008

Ikke se, høre eller informere





Foto: Dmitry Poliansky, Rusland

 

– Prøv at google direktiv 2004/38/eu, siger min ven Torben Wilken. Det gør jeg fluks – og jeg skimmer de første ti resultater.

– Er der nogen links til nyidanmark.dk?, spørger Torben og smiler.

Næe, direktivet er ikke umiddelbart at finde på Udlændingeservice og Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations fællesside på internettet. Sådan kan man også bruge Google: Læse hvad der IKKE står.

Det er som om vores EU-borgerrettigheder skal være en hemmelighed.

Men der er ingen tvivl. De xenofobiske danske regler for familiesammenføring er bombet sønder og sammen. Det er ikke Dansk Folkeparti der skal bestemme, hvem du må gifte dig med, leve og bo sammen med, og få danske børn med.

Med det øgede fokus på direktivet er endnu et interessant dokument kommet frem i lyset. Det er forfattet af italieneren Franco Frattini – Commissioner responsible for Justice, Freedom and Security, og Vice President of the European Commission. Han er nu udenrigsminister i Berlusconi regeringen. Mere kompetent herre til at udtale sig om din EU-ret til familiesammenføring finder man ikke.

Titlen er Guide on how to get the best out of Directive 2004/38/EC. Det kan også googles. Og downloades.

Det er en ren brugervejledning, lige til at gå til. Let forståelig – især hvis vi oversætter den til dansk. Så kan alle få armene op, og straks give opholdskort til de mange dansk-udenlandske ægtepar, der er blevet landsforvist til Sverige. Hvorfor skule de bøde for at regeringen skulle tilfredsstille sit støtteparti?

Følg udviklingen på www.borgerret.org og www.dansknordiskmodstand.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar