tirsdag den 26. juni 2012

Say what

Foto: Clayton Fopp, Australien

Tænkte først det måtte være en and, men da det ikke er første april, og DR Nyheder normalt er til at regne med, må det jo være rigtigt: Big Ben skal have nyt navn, hvis det står til politikere i det engelske parlament.

Historien er, at dronning Elizabeth er fejret med pomp og pragt i anledning af hendes 60 år på tronen. Og så er den konservative Tobias Elwood kommet op med en idé om at omdøbe det verdensberømte klokketårn, så det fremover skal hedde Elizabeth Tower.

Tre partier bakker op om forslaget – men jeg synes det er noget pip. Hvis dronningen i Storbritannien partout vil kunne skrive tårnets fornavn på sit visitkort, må hun selv tage navneforandring til Ben. Jeg retter i hvert fald ikke ind efter de nye toner i Westminster.

Tænk hvis den tilsvarende bygning til Rådhusklokkerne i København pludselig skulle skifte navn til Margrethe Tårn… Fuldstændig flippet.

Jeg vil foreslå britterne, at de i stedet gør som os, og designer en plastikting til formålet. Danskerne har forlængst til margretheskålen til sig, og mon ikke også englænderne vil synes godt om en smart Elizabeth Bowl.

Big Ben er Big Ben. Det er klokkeklart bavl at det skal kunne hedde noget andet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar