fredag den 6. juli 2012

Higgs’ partikel

Foto: Cern.ch

Efter sigende er vi med opdagelsen af Higgs’ partikel i et 27 kilometer langt og cirkelrundt forsøgsanlæg 100 meter under jorden på grænsen mellem Frankrig og Schweiz blevet meget klogere på Big Bang, hele universet og tilværelsen i al almindelighed…

Men sådan føles det altså ikke! Selv om verdens fremmeste forskere i teoretisk fysik betegner det som helt enestående og en gigantisk milepæl i videnskabshistorien, så sidder jeg og er stadig forundret over, hvad der er for en epokegørende nyhed, vi taler om.

Hvad jeg indtil nu har læst om Higgs’ partikel, er det virkelig godt at den er der. Unden den kunne solen ikke holde sammen på sig selv. Journalister beskriver Higgs’ partikel som en nødvendighed for at andre partikler kan have masse. Substans.

Jeg vil så gerne efterlyse flere Higgs’ partikler i medierne. Der mangler simpelthen sammenhængskraft i det meste af det der skrives om opdagelsen.

Hvis opdagelsen vitterlig er så epokegørende for os allesammen, så kan det vigtigste ikke være, at der vanker en Nobelpris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar