fredag den 3. februar 2012

Nysted #5

Foto: Sannie Suhr Jørgensen


Når forandringens vinde blæser,
er der nogle, der bygger læhegn,
og andre, der bygger vindmøller.



Nysted har med sin havmøllepark placeret sig solidt i den sidste kategori. Vi taler om en af verdens største af sin slags, så der er altså masser af energi i Udkantsdanmark. Og ikke nogen nævneværdige læhegn.

Alligevel er der mange der mener, at Nysted er en ufed og færdig by. Efter mere end 600 år som købstad er det måske også kun rimeligt hvis byen lukker og slukker. Og dog. Det vil venskabsbyerne jo blive kede af, og er der egentlig nogen grænse for hvor gammel en by kan blive?

I forrige weekend opstod der helt ekstraordinært en kø hos bageren i Nysted. Det er Shannie fra Kettingevej der fortæller det. Hun havde aldrig før oplevet så lang en kø hos bageren, som iøvrigt er vældig god.

Jeg spurgte om hun så gik igen – men det var der skam ingen grund til. Hun kendte selvfølgelig de andre i køen, så de fik sig en snak mens bagerjomfruen kom i omdrejninger.

Måske et tegn på, at byen er ved at få sin anden luft… Det hjalp også at Gintberg på kanten sidste år på DR klart modbeviste, at der ikke er noget at grine af i Nysted. Det er jo her, at grillbaren også sælger havetraktorer. Og det er også her, borgmesteren har pisset en halv million af på et klokkespil på rådhusets facade, med over halvtreds populære melodier fra ind- og udland.

Særligt spillet er Lille Peter Edderkop. Den er også rigtig god at nynne med på i disse krisetider. Så med den i hovedet afslutter jeg min lille blogserie om Nysted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar