Foto: Dan Champion, Storbritannien |
Naturen går sin gang, og venter ikke hvis man glemmer at følge med.
Jeg har længe nydt synet af hyldens smukke skærme af små hvide blomster, og tænkt på at hjemmelave noget saftevand af dem.
Men det var lige før det var nødt til at blive ved tanken. De afblomstrer jo, sådan nogle buske. Pludselig var der næsten ingen hyldeblomster tilbage, og jeg måtte lede på skyggefulde steder for at samle nok ind til at fylde en syltekrukke.
Opskriften blev ikke fulgt 100 procent, men det gik.
Der kom måske ikke helt nok "nyudsprungne" hyldeblomster i, ligesom det anbefalede rørsukker blev erstattet med billig tysk stødt melis fra Netto. Muscovado er der ikke noget af i mit køkken, men noget næsten indtørret brun farin kunne faktisk også bruges.
Citronsyren kommer fra en bøtte, Garntrisse har købt for en slik i Sverige. Hun er god til at opmuntre mig til enkle gastronomiske øvelser, og er selv en sand mester i et køkken.
Nu er det bare at vente et par dage, si substansen, og blande det færdige produkt op med vand og isklumper.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar