torsdag den 17. juli 2008

Kaffekanden


Folk på Binderup Strand kalder dette gamle sommerhus Kaffekanden. Det skiller sig kraftigt ud fra de typiske sommerhuse, som er af mursten og har tegltage.

For bare fem år siden hed området her rabarberkvarteret. Her var mosebund og skæve fiskerskure. Nu er her piloteret, og en hær af arkitekter, håndværkere og finansieringsfolk har huseret.

Et sommerhus koster en bondegård her ved Lillebælt. Et lille gråt ét på 50 kvadratmeter klemt ind på en minigrund i tredie husrække, er for nylig gået for mere end trekvart million.

Kaffekanden er fra en tid der ikke er mere. Damen der ejer det, er vist røget på plejehjem, og kommer nok ikke mere herud. Her er ellers så hyggeligt.

Men det er snart historie. Huset skal rives ned. Det ligger ved t-krydset Anemonevej og Nyvej – og skal give plads til… ja, ny vej.

For bilerne er blevet større, og har svært ved at komme om hjørnerne. Også fordi tilfældigt græs, hybenbuske og små hække er skiftet ud med sten, cement, fliser og sirlige små havebede. Som det folk har derhjemme.

Der er snart ingen rigtige sommerhuse tilbage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar