lørdag den 16. juni 2007

Hop i havet






Kom og fang mærkelige dyr! Det vrimler lige nu med spændende dyreliv i vandet. Gratis udflugt for alle, der elsker vand og dyr!

Jeremy og jeg er mødt op på parkeringspladsen foran Danmarks Akvarium. Vi vil gerne med på fangst sammen med medarbejderne Anne-Mette og Charlotte.

Der er redskaber til alle, og vi skal have waders på. Vi skal ned til Charlottenlund Strand, og se om vi kan finde noget. Vi trækker en båd med påhængsmotor med, så Anne-Mette og Charlotte kan komme ud og hente en ruse, der blev sat i går.

Regnen tager til. Udsigten siger 20 milimeter de næste par timer. Påhængsmotoren er svær at få startet, og bølgerne er lidt for høje til at det er forsvarligt at sejle ud og hente rusen. Projektet opgives.

Vi må nøjes med det liv, vi kan finde på lavt vand. Jeremy har et rør med glasbund med, så han ville kunne se hvad der er på bunden – hvis det altså ikke var for al den tang.

Oppe på stranden får vi lidt at vide om de dyr vi trods alt har fundet. En lillebitte krabbe der er ved at skifte skjold. En almindelig reje. En sandreje. En hjertemusling. En tangloppe. Nogle vandmænd. Og en lille rødspætte, eller skrubbe, det er svært at sige når dyret kun er to centimeter fra hoved til hale.

Hop i havet, siger jeg tit sagt om noget kedeligt og ligegyldigt, jeg ikke gider være med til. Men ærlig talt – det har været en pragtfuld tur.

Vi er blevet pjaskvåde og småkolde, har drukket varm kakao med flødeskum, og kommet næsten alt vores tøj i tørretumbleren. Vi hopper i havet igen næste år, når Danmarks Akvarium igen inviterer til våd safari ved sø og strand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar