onsdag den 9. januar 2013

Josefbarnet

Foto: Pynt på kirkens juletræ, lavet af nulte klasse

Når pastor Haldrup står for julegudstjenesten i Skanderup kirke, sker forkyndelsen ikke helt efter Bogen. Vi kirkegængere bliver altid udsat for et kreativt tvist. Det slår aldrig fejl.
(Måske nogen husker min blog om juleshowet for tre år siden?)

Denne jul var ingen undtagelse. Kirkevæggen er jo kridhvid, og nærmest perfekt til en projektor. Så kan salmeteksterne jo vises som lysbilleder. Og hvorfor ikke også vise et lille krybbespil? Det kan godt være, nogen synes det er for pjattet, men ungerne elsker det.

Anne – en af de frivillige unge i sognets kristne klub for børn – sender live via webcam historien op på kirkevæggen. Små legetøjsfigurer gør det ud for kejser Augustus, jomfru Maria og hendes (træ)mand Josef, vise mænd, engle og hyrder. Det er ret sjovt, for der er indlagt små fælder undervejs.

Da Josef og Maria skal afsted mod Betlehem, protesterer børnene højlydt da en sej sportsvogn viser sig på murværket. Vi skal have fat i et æsel, som Anne heldigvis også har liggende parat blandt sine remedier.

Næste fælde udvikler sig en rigtig skæg dobbelt fejl: Børnene får at vide, at jomfru Maria føder det lille Jakobsbarn – og råber NEEEJ! – JOSEFBARNET! – Som jo så efter en hurtig konsultation med far og mor må korrigeres yderligere til: JESUSBARNET. – Nemlig…

Desværre blev showet ikke lagret på en fil, så det kunne streames på YouTube. Men her har Folkekirkendk til gengæld uploaded juleevangeliet i en moderne udgave, udsat for Google og Facebook. Det kan varmt anbefales. Videoen er virkeligt morsom, og sluttes af med en dejlig hilsen og folkekirkens nye logo:


Tags: kirke, engel, kors, fil, jul, gud

Ingen kommentarer:

Send en kommentar