torsdag den 19. juli 2007

Værd at se i Bulgarien

 
Foto: José A. Warletta, Italien


Vi har fået et par flybilletter til Plovdiv, næsten gratis. To af min bulgarske ven Nikolais venner havde alligevel ikke brug for dem, og så er Jeremys og mit navn istedet ført på, mod et administrationsgebyr hos Penguin Travel.

Så lørdag morgen tager vi afsted mod ukendte horisonter. Jeg har aldrig været i Bulgarien, endsige i den gamle by Plovdiv. Men på nettet har jeg bestilt overnatning den første nat i en køjeseng på et vandrerhjem nær centrum. Så tager vi den derfra.

Planen er, at vi efter et par dage i Plovdiv tager et tog til Sofia, og derfra videre med bus mod atomkraftværket i Kozloduy. Og så står vi af i Nikolais landsby en uges tid, inden vi flyver hjem igen fra Sofia.

Der er så meget smukt at se på i Bulgarien, siger Nikolai som er rejst i forvejen. Store saftige tomater med masser af smag, – ja frugt og grønt af en helt anden verden. Og der er ponyer, geder, får, og Nikolais to hunde, – og andre børn som Jeremy kan lege med.

Der er selvfølgelig også seværdigheder, som Rila Monastery på billedet. Nikolai har efterladt en turist DVD med 45 minutters film om bulgarske klostre.

Så er dét set. Vi skal til sydpå og møde spændende, nye mennesker, spise sundt, nyde solen og slukke tørsten. Bare nyde livet… Vi levner ikke tid til historiske klostre i de bulgarske bjerge.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar