onsdag den 10. oktober 2007

Romerriget dukker op


Et hemmeligt sted i Ishøj har arkæologer fundet en stor romersk gravplads. Det bliver spændende at se, hvilke skatte der kommer op til mosejordens overflade på Vestegnen. Der er håb om meget mere end skeletter.

For ikke så mange år siden skulle man anlægge en motorvejstunnel i den bulgarske by Plovdiv. Og også her dukkede Romerriget frem af jorden.

Da man begyndte at grave ud til motorvejen, stødte man på… et helt romersk teater! Af en eller anden mystisk grund var det smukke teater i den oldgamle bulgarske by blevet begravet i sand, og glemt af alle. Indtil det altså dukkede op igen.

Jeremy og jeg var forbi en aften i sommers, og så nogle yndige gymnasters øvelser på scenen. Og mærkede den mærkelige stemning af historiens vingesus.

Var det religiøse årsager der gjorde at teatret forsvandt fra sollyset i så mange år? Eller var der engang en rig excentrisk romer, der insisterede på at blive begravet sammen med sit teater? Vi kan grave nok så meget, men nogle af de hemmeligheder romerne har taget med sig i graven får vi aldrig svar på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar