lørdag den 13. januar 2007

Min søns første kæledyr

 
Illustration: Jeremy Wilson


I dag har min søn været ude og se på kæledyr. Op i Christianiacyklen og med far her ved pedalerne afsted til hele to dyrehandler fundet på nettet. Første stop er Bonnie Dyrecenter på Nørrebrogade.

Sagen er at mor og far her skal skilles. Det har min søn det sådan set fint med. Han har længe ønsket sig et kæledyr, men mor er allergisk overfor dyr. Ikke i medicinsk forstand, hun kan bare ikke udstå dyr. Men når hun flytter, så kan ønsket om et kæledyr nok opfyldes.

Der er jo mange muligheder. En hund, måske. Eller fisk, eller en rotte? En hamster, et marsvin, en skildpadde, en papegøje… Eller som han pludselig proklamerede: Jeg vil have en mus – og en kat!

Mange af hans skolekammerater er også skilt. Eddies mor og far bor hver for sig, det gør Mathias’ også. Og Lucas. Og Einners. Og Viggos. Jeremy har vist hidtil tilhørt et mindretal i klassen: Jeg tror faktisk flertallets forældre er skilt.

Hos Bonnie er der papegøjer, fisk og gnavere en masse. Der bliver hilst og kigget på dem allesammen. Især papegøjen. Men mor er ikke flyttet endnu… Vi er bare ude og ose. Vi tager videre til Nørrebros Runddel.

Runddelens Dyrehandel er mindre, men her er også masser af dyr. Efter jul er der dog kun et enkelt sort marsvin tilbage. Til gengæld er der også piratfisk. Dyrehandleren fortæller, at de skam ikke er farlige. – De spiser af hånden, siger han. Og kan godt selv høre det lød forkert…

Der er også slanger. Dem er mor allermest allergisk overfor. En håndfuld kornsnoge bevæger sig dovent rundt bag glasset, og de er jo ikke giftige. Dyrehandleren fortæller, at det er forbudt at holde giftslanger i Danmark. Hvis man vil holde kongekobra og copperhead, så skal man bo i Sverige…

Det ender nok med en undulat. Men i så fald skal vi have to. Dyrehandleren fortæller at det ikke er godt hvis en undulat er alene. Den skal helst have selskab af en artsfælle. Men det gælder ikke mor og far her. Vi skal skilles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar