lørdag den 1. december 2007

Masser af kaffe

 
Foto: Ems van Goth fra Filippinerne


Der er, som Frank Sinatra synger, an awful lot of coffee in Brasil – og det breder sig! Godt hjulpet på vej af andre varer med knap så lang holdbarhed.

Føtex giver nemlig en mørkeblå halvkilos pose malet Amora Brazil mellemristet til alle der finder for gamle madvarer i deres butikker. Og det er kvinden i Clips, Ginette rigtig flink til.

En pakke saltkød havde overskredet sidste sagsdato med flere dage, og så gav Føtex hende et halvt kilo kaffe istedet. Og igår var den gal igen. En sylte var gået over til fjenden, og nok en gratis pose malet kaffe røg over disken.

Nu er Clips altså et tjekket reklamebureau, og har derfor en mega flot coffee maker med computer display og damp dims til mælkesjov. Sådan en skal påfyldes HELE bønner, – og de apparater mine medclipser har derhjemme, er også af typen som med infernalsk spektakel selv maler kaffen.

Jeg er den eneste med en normal snøftende kaffemaskine – så al den gratis kaffe havner i mit køkken. Min maskine er til små filtre, og laver maksimalt fem kopper ad gangen. Så et kilo mocca rækker faktisk temmelig langt her på Halmtorvet. Begge poser skal drikkes indenfor et år – længere kan det vacuumpakkede arabicakaffe ikke holde sig.

Det er forresten en skøn tekst, den Coffee song.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar