torsdag den 14. februar 2013

Allah jemini

Foto: Constantin Deaconescu, Belgien

Belal Cheikh bor i Kolding, fordi den danske ambassade i Syrien i 2011 indtrængende opfordrede ham til at komme hjem til Danmark, og naturligvis tage sin kone og parrets to piger med. Der var – og er – simpelthen for farligt at være i det krigshærgede Syrien.

Hvor livsfarligt, det er at tage til Syrien lige nu, understreges af Udenrigsministeriets rejsevejledning. De danske myndigheder fraråder alle rejser til landet:

Der består en stor risiko for kamphandlinger, attentater og eksplosioner over hele Syrien. Der har siden december 2011 været en række bilbomber samt et stort antal større og mindre attentater og eksplosioner i flere syriske byer, herunder ikke mindst i Aleppo og Damaskus.  Siden juli 2012 har der været hårde kampe i alle de større byer, men særligt i Damaskus, Aleppo og Homs, med udbredt anvendelse af bl.a. artilleri og luftvåben.
Ikke desto mindre fortæller TV2 Syd, at Belals kone har fået afslag på familiesammenføring, og at Udlændingestyrelsen derfor har meddelt at hun skal udrejse til Syrien senest på tirsdag den 19. februar.

Parret blev viet for fem år siden af en imam. Siden har de fået to smukke piger, som naturligvis også er danske statsborgere, ligesom deres far, der arbejder og er så velintegreret, at han taler dansk uden nogen som helst accent.

Alligevel møder familien en mur af uretfærdighed. Mor skal udvises. Sagen blev nøgternt vendt og drejet i de regionale nyheder i går.

Det er sådan set ikke problemet, at deres ægteskab er et såkaldt sharia-ægteskab. For uanset hvad, bliver parret ramt af både 24-års-regel og tilknytningskrav.

Folketingets formand for Retsudvalget, SFeren Karina Lorentzen Dehnhardt har kigget sagen igennem og opfordrer Belals kone til straks at søge asyl!

Årsagen er, at selv om myndighederne altså ikke har de store betænkeligheder ved at sende Romayla Abed retur til Syrien, så forholder det sig anderledes fornuftigt med asylansøgere: Dem vil vi ikke tvangsudsende til Syrien, som situationen er nu.

Det er jo fint nok, at man på den måde finder en løsning – men det virker forrykt at Belals kone skal søge asyl. Hun virker jo ikke som en der er personligt forfulgt i Syrien. Hun er bare en ung, smuk, muslimsk mor til to nydelige pigebørn og hustru til en dansk mand med syriske rødder. Det burde ikke være et problem at give hende en arbejds- og opholdstilladelse.

Mon ikke man på Christiansborg snart kan finde ud af at lempe vores familiesammenføringsregler, så de bringes i overensstemmelse med EU Opholdsdirektivet? – Så ville vi undgå sager som denne, hvor gode og velfungerende dansk-udenlandske familier får problemer med Udlændingestyrelsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar