lørdag den 16. maj 2015

Den gamle redningsstation

Foto: VisitMandø

På Mandø er der en fin gammel redningsstation, smukt dekoreret med to dannebrogsflag på den grønne port. Den husede i gamle dage en robust redningsbåd, som kom i aktion, hvis der var mennesker i havsnød. Og der var mange af den slags redningsstationer, især langs den danske vestkyst.
I dag fungerer den her som souvenirbutik. Men danskerne har tilsyneladende glemt, hvad det oprindelige formål med huset var.

Flagene symboliserede at her i Danmark stod vi sammen. Som den stolte søfartsnation vi var, ville danske mænd risikere livet for at redde fremmede. I selv den værste storm stod brave danske sømænd ud på havet for at redde stakler fra druknedøden.

Men i dag vil 6 ud af 10 danskere ifølge Jyllands-Posten skubbe synkefærdige både fyldt med bådflygtninge ud på oprørt hav igen. Har vi da fuldstændig glemt vores danskhed?!

Hvor svært kan det være?: Hvis vi danskere observerer folk i havsnød, så skal vi prøve at redde dem i land. Så kan vi bagefter, når de har fået varmen og stillet sult og tørst, spørge hvorfra de kommer, og finde ud af om deres opholdsgrundlag er i orden. Og hvis det ikke er tilfældet, så sende dem sikkert tilbage, i live.

Det har vi en moralsk forpligtelse til: Vi har jo for pokker selv en aktiv rolle i de krige, staklerne på Middelhavet flygter fra…

Ingen kommentarer:

Send en kommentar